Chef

Το τέλειο πιάτο. Πάνω του υπάρχει ταλέντο που αναβλύζει από μέσα σου, δεν σου το μαθαίνει κανείς. Υπάρχει γνώση που ξεπερνά τα βιβλία και τις αίθουσες διδασκαλίας, γνώση που αποκτάς μόνο αν προσπαθήσεις, αν κουραστείς, αν κάνεις λάθη και προσπαθήσεις ξανά. Υπάρχει ομαδική δουλειά και συνεργασία που έρχεται μόνο μέσα από την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό. Υπάρχει πειθαρχία στις αρχές σου και στον στόχο σου. Υπάρχει πίστη. Σίγουρα δεν υπάρχει τύχη.
Η μαγειρική είναι για εκείνους που θα δεχτούν την πρόκληση της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης. Και εκείνους θα ανταμείψει με τη χειροπιαστή χαρά της δημιουργίας και την επαγγελματική ασφάλεια και καταξίωση.

Εκπαίδευση:

  • Παρασκευή και οργάνωση ποιοτικών εδεσμάτων
  • Διακόσμηση πιάτων
  • Συντονισμός προσωπικού κουζίνας
  • Δημιουργία μενού
  • Οργάνωση προμηθειών
  • Διαχείριση πρώτων υλών
  • Επίβλεψη υγιεινής και ασφάλειας κουζίνας

 

Διάρκεια σπουδών:

  • 4 Ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις της Grant
  • 1 Ακαδημαϊκό εξάμηνο αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε επιχείρηση της επιλογής του σπουδαστή

Σύνολο 2,5 έτη

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Παρέχεται υποτροφία απαλλαγής διδάκτρων για το δεύτερο έτος των σπουδών στον Σπουδαστή με τον μεγαλύτερο βαθμό
  • Παρέχεται υποτροφία για μετεκπαίδευση στον Σπουδαστή που εκπόνησε την καλύτερη πτυχιακή εργασία

 

Οι Σπουδαστές μπορούν να συμμετέχουν στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει η Grant και να επιλέξουν εκείνοι την επιχείρηση στην οποία θα κάνουν την πρακτική τους άσκηση. Η πρακτική άσκηση των Σπουδαστών αμείβεται 100%. Το 98% των αποφοίτων της Grant, συνεχίζουν να εργάζονται στις επιχειρήσεις απ” όπου ξεκίνησαν την πρακτική τους.


Που απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στην τέχνη της Μαγειρικής αλλά και σε επαγγελματίες του χώρου που θέλουν να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους.

Δεν απαιτείται επαγγελματική εμπειρία.

 


Επαγγελματική Αποκατάσταση

Ο Απόφοιτος του Προγράμματος μπορεί να εργαστεί σε:

  • Επιχειρήσεις επισιτιστικού τομέα -catering
  • Κουζίνες μεγάλων εστιατορίων
  • Κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων
  • Βιομηχανίες Παρασκευής και Επεξεργασίας Τροφίμων
  • Σε επισιτιστικά τμήματα δημοσίων οργανισμών (Νοσοκομεία, Ιδρύματα)
  • Παιδικούς Σταθμούς, Σχολεία
  • Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας

 


Κρατικό Πτυχίο

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των Σπουδών στο Ι.ΙΕΚ Grant, ο Σπουδαστής οδηγείται στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του Κρατικού Διπλώματος, δίνεται η δυνατότητα στους απόφοιτους να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).

Το Δίπλωμα του Ι.ΙΕΚ Grant απονέμεται μετά την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διεξάγει ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Το Κρατικό Δίπλωμα είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12).

Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το Ι.ΙΕΚ Grant είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.


Αναβολή Στράτευσης

Οι στρατεύσιμοι σπουδαστές δικαιούνται αναβολή στράτευσης, για όλο το χρονικό διάστημα της κατάρτισής τους. Το Ι.ΙΕΚ Grant χορηγεί, κατόπιν αιτήσεώς τους, όλα τα αντίστοιχα δικαιολογητικά και βεβαιώσεις.

Επίσης σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι σπουδαστές των Ι.ΙΕΚ διατηρούν, κατόπιν υποβολής βεβαίωσης στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα, το δικαίωμα παραμονής τους στον ασφαλιστικό φορέα των γονέων, για περίθαλψη, επιδόματα και άλλες παροχές. Το Ι.ΙΕΚ Τεχνολογία & Εκπαίδευση χορηγεί, κατόπιν αιτήσεως, τις αντίστοιχες βεβαιώσεις τόσο για τους ασφαλιστικούς φορείς, όσο και για τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. των γονέων, τράπεζες και άλλους φορείς.

Περιεχόμενα Προγράμματος

  • Μαγειρική Τέχνη
  • Ζαχαροπλαστική
  • Αρτοποιία
  • Τεμαχισμός και Φιλετάρισμα
  • Ελληνική Κουζίνα
  • Κρητική Κουζίνα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Χημεία Τροφίμων
  • Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (HACCP)
  • Διαιτητική
  • Διοίκηση Προσωπικού
  • Οργάνωση και Λειτουργία του εστιατορίου
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Στοιχεία Εστιατορικής Τέχνης
  • Κοστολόγηση
  • Σύνθεση Menu
  • Σύνθεση Εδεσματολογίου
  • Αρχές οικονομικής
  • Αρχές Οινολογίας
  • Τεχνικές εγκαταστάσεις – εξοπλισμός
  • Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
  • Τροφογνωσία – εδεσματολόγιο
  • Διακοσμητική παρασκευασμάτων
  • Αγγλικά
  • Γαλλικά
  • Πληροφορική
  • Αμειβόμενη Πρακτική άσκηση
  • Πτυχιακή εργασία

Πιστοποίηση

Το Πρόγραμμα αυτό οδηγεί σε Αναγνωρισμένο Κρατικό Δίπλωμα

σε συνεργασία με

Εκδήλωση ενδιαφέροντος & πληροφορίες

για το εκπαιδευτικό προγράμμα  Chef ;
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
28310 35588

Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.