GRANT-hdr_mageirikh

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης

Στόχος του προγράμματος Σπουδών «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης της Grant είναι να εκπαιδεύσει τους επόμενους  Chef που θα προσφέρουν το πιο νόστιμο γεύμα ώστε να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες των πιο απαιτητικών πελατών.

Το πρόγραμμα συνδυάζει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση σε σημαντικές πτυχές του επαγγέλματος όπως την παρασκευή εδεσμάτων, τον συντονισμός του προσωπικού κουζίνας, την οργάνωση προμηθειών, την δημιουργία μενού, τον ποιοτικό έλεγχο αλλά και την ασφάλεια και υγιεινή τροφίμων καθώς και την σωστή διαχείριση πρώτων υλών.

Οι Σπουδαστές διδάσκονται από έμπειρους Σεφ την Τέχνη της Γαστρονομίας αποκομίζοντας σημαντικό οφέλη που θα τους αναδείξουν στους επόμενους Σεφ. Το κλειδί της επιτυχίας του προγράμματος, έγκειται στο γεγονός ότι οι Σπουδαστές έχουν τον δικό τους ατομικό χώρο εργασίας κατά την διάρκεια των μαθημάτων και δεν είναι απλοί παρατηρητές.

Η Μαγειρική είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο δημιουργικές σχολές με απεριόριστες δυνατότητες.  Το επάγγελμα του Μάγειρα μπορεί να  προσφέρει στον Σπουδαστή μια επιτυχημένη καριέρα με  Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, καλές αμοιβές και κοινωνική αναγνωρισιμότητα.

Για την ολοκλήρωση του προγράμματος απαιτείται η συγγραφή Διπλωματικής Εργασίας.


Που απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες, αποφοίτους Λυκείου, Ι.Ε.Κ., Α.Τ.Ε.Ι ή Πανεπιστημίου που θέλουν να συνεχίσουν τις Σπουδές τους και σε ήδη εργαζομένους που επιθυμούν να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους.

Δεν απαιτείται επαγγελματική εμπειρία.

 

Το πρόγραμμα διαρκεί 2 έτη.

 


Επαγγελματική Αποκατάσταση

Με την περάτωση του προγράμματος, οι Απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε:

  • Ξενοδοχειακές μονάδες όλων των κατηγοριών
  • Επισιτιστικές επιχειρήσεις
  • Εταιρίες Catering
  • Βιομηχανίες τροφίμων
  • Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Βρεφικούς Σταθμούς
  • Νοσοκομεία
  • Ιδρύματα
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Cazino

Επιπλέον, θα είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν την δική τους επισιτιστική επιχείρηση.

 

Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης της Grant, έχουν δημιουργήσει ειδικό Γραφείο Σταδιοδρομίας, το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε ξενοδοχειακές μονάδες της Χώρας, για όλους τους φοιτητές.

Οι Σπουδαστές μπορούν να συμμετέχουν στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει η Grant και να επιλέξουν εκείνοι την επιχείρηση στην οποία θα κάνουν την πρακτική τους άσκηση. Η πρακτική άσκηση των Σπουδαστών αμείβεται στο 100%. Το 98% των αποφοίτων της Grant, συνεχίζουν να εργάζονται στις επιχειρήσεις απ” όπου ξεκίνησαν την πρακτική τους.

 


Δωρεάν Παροχές με το Πρόγραμμα

Δωρεάν έξτρα παροχές, που ανάλογα με τη  ειδικότητα περιλαμβάνουν:

  • Δωρεάν Θεματικά Σεμινάρια (Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης)
  • Δωρεάν Βιβλία και Εκπαιδευτικό Υλικό
  • Δωρεάν Αναλώσιμα και Υλικά
  • Συμβουλευτική Υποστήριξη από το Γραφείο Καριέρας
  • Εργαστήριο Πληροφορικής, Δανειστική Βιβλιοθήκη
  • Δυνατότητα Υποτροφίας για Δωρεάν Δίδακτρα 2ης Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης σε Αριστούχους σπουδαστές

Περιεχόμενα Προγράμματος

  • Μαγειρική Τέχνη
  • Ανατομία – Τεμαχισμός
  • Διακοσμητική παρασκευασμάτων
  • Ελληνική Κουζίνα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Κρητική Κουζίνα
  • Ζαχαροπλαστική
  • Αρτοποιία
  • Διαιτητική
  • Οινολογία
  • Σύνθεση μενού
  • Εγκαταστάσεις – εξοπλισμός – σκεύη
  • Έλεγχος εμπορευμάτων
  • F&B management
  • Στοιχεία εστιατοριακής
  • Κοστολόγιο
  • Διοίκηση Προσωπικού
  • HACCP
  • Χημεία Τροφίμων
  • Αγγλική – Γαλλική ορολογία

Πιστοποίηση

Η εκπαίδευση οδηγεί στην Πιστοποίηση Certified Cook Chef (CCC) Πιστοποιημένος Μάγειρας από την ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης.

σε συνεργασία με

Εκδήλωση ενδιαφέροντος & πληροφορίες

για το εκπαιδευτικό προγράμμα  Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης ;
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
28310 35588

Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.