Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης

Στόχος του προγράμματος Σπουδών «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης της Grant είναι να εκπαιδεύσει τους επόμενους  Chef που θα προσφέρουν το πιο νόστιμο γεύμα ώστε να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες των πιο απαιτητικών πελατών.

Το πρόγραμμα συνδυάζει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση σε σημαντικές πτυχές του επαγγέλματος όπως την παρασκευή εδεσμάτων, τον συντονισμός του προσωπικού κουζίνας, την οργάνωση προμηθειών, την δημιουργία μενού, τον ποιοτικό έλεγχο αλλά και την ασφάλεια και υγιεινή τροφίμων καθώς και την σωστή διαχείριση πρώτων υλών.

Οι Σπουδαστές διδάσκονται από έμπειρους Σεφ την Τέχνη της Γαστρονομίας αποκομίζοντας σημαντικό οφέλη που θα τους αναδείξουν στους επόμενους Σεφ. Το κλειδί της επιτυχίας του προγράμματος, έγκειται στο γεγονός ότι οι Σπουδαστές έχουν τον δικό τους ατομικό χώρο εργασίας κατά την διάρκεια των μαθημάτων και δεν είναι απλοί παρατηρητές.

Η Μαγειρική είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο δημιουργικές σχολές με απεριόριστες δυνατότητες.  Το επάγγελμα του Μάγειρα μπορεί να  προσφέρει στον Σπουδαστή μια επιτυχημένη καριέρα με  Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, καλές αμοιβές και κοινωνική αναγνωρισιμότητα.

Για την ολοκλήρωση του προγράμματος απαιτείται η συγγραφή Διπλωματικής Εργασίας.
 
Δεν απαιτείται επαγγελματική εμπειρία.


Που απευθύνεται

  • Δεν απαιτείται απολυτήριο Λυκείου
  • Σε όποιον επιθυμεί να εργαστεί στο χώρο της Γαστρονομίας ως επαγγελματίες
  • Σε επαγγελματίες του χώρου που επιθυμούν να εξειδικευτούν και να  πιστοποιήσουν τις γνώσεις στο επάγγελμα τους.

 


Επαγγελματική Αποκατάσταση

Με την περάτωση του προγράμματος, οι Απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε:

  • Ξενοδοχειακές μονάδες όλων των κατηγοριών
  • Επισιτιστικές επιχειρήσεις
  • Εταιρίες Catering
  • Βιομηχανίες τροφίμων
  • Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Βρεφικούς Σταθμούς
  • Νοσοκομεία
  • Ιδρύματα

 

Οι Σπουδαστές μπορούν να συμμετέχουν στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει η Grant και να επιλέξουν εκείνοι την επιχείρηση στην οποία θα κάνουν την πρακτική τους άσκηση. Η πρακτική άσκηση των Σπουδαστών αμείβεται στο 100%. Το 98% των αποφοίτων της Grant, συνεχίζουν να εργάζονται στις επιχειρήσεις απ” όπου ξεκίνησαν την πρακτική τους.

 


Παροχές προγράμματος

  • Θεματικά Σεμινάρια ( Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης)
  • Εξειδικευμένα Βιβλία και Εκπαιδευτικό Υλικό
  • Αναλώσιμα και Υλικά
  • Συμβουλευτική Υποστήριξη από το Γραφείο Καριέρας
  • Δημιουργία Βιογραφικού Σημειώματος
  • Εργαστήριο Πληροφορικής
  • Δανειστική Βιβλιοθήκη

Περιεχόμενα Προγράμματος

  • Μαγειρική Τέχνη
  • Τεμαχισμός και Φιλετάρισμα
  • Ελληνική Κουζίνα
  • Κρητική Κουζίνα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Χημεία Τροφίμων
  • Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (HACCP)
  • Διαιτητική
  • Ζαχαροπλαστική
  • F & B Management
  • Διοίκηση Προσωπικού
  • Οργάνωση και Λειτουργία του εστιατορίου
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Στοιχεία Εστιατορικής Τέχνης
  • Κοστολόγηση
  • Σύνθεση Menu
  • Σύνθεση Εδεσματολογίου
  • Αρχές Οινολογίας
  • Τεχνικές εγκαταστάσεις – εξοπλισμός
  • Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
  • Τροφογνωσία – εδεσματολόγιο
  • Food Styling
  • Αγγλικά
  • Γαλλικά
  • Πληροφορική
  • Ethnic cuisine*
  • Sous vide *
  • Πτυχιακή εργασία

Πιστοποίηση

Η εκπαίδευση οδηγεί στην Πιστοποίηση Certified Cook Chef (CCC) Πιστοποιημένος Μάγειρας από την ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης.

σε συνεργασία με

Εκδήλωση ενδιαφέροντος & πληροφορίες

για το εκπαιδευτικό προγράμμα  Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης ;
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
28310 35588

Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.