Φοιτητική ζωή στο Ρέθυμνο - GRANT - Ινστιτούτο Τεχνολογίας & Εκπαίδευσης

ENETIKO-LIMANI

 

Το Ρέθυμνο είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού της Κρήτης. Εμφανίζει μεγάλη τουριστική κίνηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς τουρίστες από όλο τον κόσμο την επιλέγουν συνειδητά για τις διακοπές τους. Το Ρέθυμνο σφύζει από ζωή και τους χειμερινούς μήνες καθώς κάθε Σεπτέμβρη πλημμυρίζει από 2.500 ενεργούς φοιτητές. Ο πληθυσμός της πόλης ξεπερνά τους 30.000 κατοίκους και είναι η 3η σε πληθυσμό πόλη της Κρήτης μετά το Ηράκλειο και τα Χανιά.

paralia

Η ζωή στο Ρέθυμνο είναι εύκολη, καθώς η πόλη είναι μικρή και δεν κρύβει τους κινδύνους των μεγάλων αστικών κέντρων. Για να μετακινηθεί κάποιος μέσα στην πόλη δε χρειάζεται απαραιτήτως αυτοκίνητο. Οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές και η πόλη είναι σχεδόν πλήρης σε ποδηλατοδρόμους. Αλλά, ακόμα και αν κάποιος δεν είναι λάτρης του ποδηλάτου, ένα μηχανάκι θα είναι αρκετό για να καλύψει τις χιλιομετρικές του ανάγκες. Φυσικά υπάρχουν και τα λεωφορεία για τις βροχερές μέρες ή για τις πιο μακρινές αποστάσεις.

Στο Ρέθυμνο είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο φοιτητής θα βρει να νοικιάσει σπίτι που να καλύπτει τις ανάγκες του και σε τοποθεσία, μέγεθος αλλά και τιμές. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία προσφερόμενων σπιτιών προς ενοικίαση, αρκεί η αναζήτηση να γίνει όσο το δυνατόν νωρίτερα.

καφε

Στο  Ρέθυμνο θα βρει ο φοιτητής και καλό φαγητό που να θυμίζει (όσο γίνεται) το φαγητό της μαμάς. Οι επιλογές είναι και σε αυτή την περίπτωση πολλές. Υπάρχουν εστιατόρια με θέα το πανέμορφο φρούριο της Φορτέτζας, όπου το κύμα σκάει δίπλα στο τραπέζι σας και τα ψάρια σπαρταράνε πριν πέσουν στο τηγάνι. Για όσους προτιμούν κάτι πιο οικονομικό και χαλαρό υπάρχουν ταβερνάκια για ουζομεδές ή για ποικιλία συνοδεία παγωμένης μπύρας. Το μόνο σίγουρο είναι πως περπατώντας στην πόλη αυτή θα βρείτε ό,τι τραβάει η όρεξή σας. Και αν βαριέστε να βγείτε από το σπίτι, φυσικά μπορείτε απλώς να παραγγείλετε από έξω.

μαιστρος

Η νυχτερινή ζωή στην πόλη είναι έντονη και διαρκείας. Πολλά μπαράκια και clubs μπορούν να φιλοξενήσουν τις μεταμεσονύκτιες εξορμήσεις σας. Τα ποτά είναι σε λογικές τιμές, η μουσική είναι updated και δεν υπάρχει το γνωστό «face control» που μπορεί να πετύχει κάποιος σε μεγάλη πόλη. Συνεπώς μόνο όρεξη χρειάζεται να έχετε και όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.

monaco_grand_prix_cocktail_party-630x409

Για τους πιο αθλητικούς τύπους υπάρχουν αρκετά γυμναστήρια αλλά και ελεύθεροι χώροι άσκησης διάσπαρτοι στην πόλη. Υπάρχουν επιλογές για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, του βόλεϊ, του μπάσκετ, σχολές χορού και πολεμικών τεχνών. Αλλά και για πιο καλλιτεχνικές αναζητήσεις υπάρχουν τμήματα για θεατρικά μαθήματα, αγγειοπλαστική και φυσικά υπάρχουν και κινηματογράφοι με όλες τις τελευταίες κυκλοφορίες να απολαύσετε είτε σε 2D είτε σε 3D.

DSC06469_w

Τέλος, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να αναφερθούμε στο Πανελληνίως γνωστό πλέον Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο πάνω από 15,000 καρναβαλιστές και 100,000 επισκέπτες. Δε νοείται φοιτητής στο Ρέθυμνο να μη συμμετάσχει έστω μία φορά σε αυτό τον θεσμό. Και σίγουρα θα είναι μια μοναδική εμπειρία.

ImageHandler

Συνοψίζοντας, επιλέγοντας το Ρέθυμνο για τις σπουδές σας, επιλέγετε αυτόματα και το δεύτερο σπίτι σας! Γιατί είναι σίγουρο πως η πόλη αυτή θα γίνει συνώνυμη με τα πιο δημιουργικά, ανέμελα και ξέγνοιαστα χρόνια σας! Με το καλό να ορίσετε!