GRANT-hdr_cheeseman

Πιστοποιημένος Τεχνίτης Τυροκομίας

Τυροκομία, μια Τέχνη με Μέλλον στην Ελλάδα!

Στόχος του προγράμματος Σπουδών «Πιστοποιημένος Τεχνικός Τυροκομίας» των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης της Grant, είναι η τέλεια κατάρτιση του σπουδαστή σε έναν περιζήτητο και συνάμα απαιτητικό κλάδο. Ο τεχνικός τυροκόμος, χρησιμοποιεί ειδικές μεθόδους και μηχανήματα για την παραγωγή κάθε είδους τυριού, όπως μαλακά ή σκληρά τυριά, κεφαλογραβίερα, μυτζήθρα και πολλά ακόμα. Η παραγωγή τυριού έχει βιομηχανοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλων εργοστασίων παραγωγής τυριού και γαλακτοκομικών προϊόντων και κατά συνέπεια την αναζήτηση άρτια καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού. Την ανάγκη αυτή, σε ανθρώπινο δυναμικό έρχεται να καλύψει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Δεν απαιτείται επαγγελματική εμπειρία.


Που απευθύνεται

  • Δεν απαιτείται απολυτήριο Λυκείου
  • Σε όποιον επιθυμεί να εργαστεί στο χώρο της Τυροκομίας ως επαγγελματίες
  • Σε κτηνοτρόφους, αγρότες και εμπειρικούς τυροκόμους που επιθυμούν να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους και να πιστοποιηθούν στο επάγγελμα τους

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Με την περάτωση του προγράμματος, οι Απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε:

    • Τυροκομεία
    • Στην δική τους οικοτεχνία  ή τυροκομείο
    • Συνεταιρισμούς και βιομηχανίες γάλακτος και τυριού
    • Εργοστασιακές μονάδες παραγωγής

 

  • Ιδρύσουν τη δική τους μονάδα παραγωγής

 

Το Γραφείο Διασύνδεσης, στηρίζει κάθε Σπουδαστή που επιθυμεί να εργαστεί στον συγκεκριμένο κλάδο.

 

 


Παροχές προγράμματος

  • Θεματικά Σεμινάρια ( Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης)
  • Εξειδικευμένα Βιβλία και Εκπαιδευτικό Υλικό
  • Αναλώσιμα και Υλικά
  • Συμβουλευτική Υποστήριξη από το Γραφείο Καριέρας
  • Δημιουργία Βιογραφικού Σημειώματος
  • Εργαστήριο Πληροφορικής
  • Δανειστική Βιβλιοθήκη

Περιεχόμενα Προγράμματος

  • Ειδική Τυροκομία
  • Υγιεινή Τυροκομείου – καθαρισμός – απολυμάνσεις
  • Εξοπλισμός Μονάδων Τυροκομίας
  • HACCP και ISO στη Βιομηχανία τροφίμων
  • Πρακτική τυροκομία
  • Πρακτική στο παγωτό
  • Πρακτική στο γιαούρτι
  • Πρακτική άσκηση σε επίπεδο οικοτεχνίας
  • Πρακτική άσκηση σε επαγγελματικό επίπεδο
  • Διαδικασίες για ίδρυση οικοτεχνίας
  • Επαγγελματικές επισκέψεις σε τυροκομικές μονάδες
  • Παραγωγή και αξιοποίηση του Γάλακτος
  • Ποιότητα του Γάλακτος και Προσωπική Υγιεινή
  • Φυσικοχημικές  Ιδιότητες  του Γάλακτος
  • Μικροβιολογία Γάλακτος
  • Γενική Τυροκομία

Πιστοποίηση

Η εκπαίδευση οδηγεί στην Πιστοποίηση Certified Cheese Maker (CChM) Πιστοποιημένος Τεχνίτης Τυροκομίας.

Τεχνοβλαστός Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης

σε συνεργασία με

Εκδήλωση ενδιαφέροντος & πληροφορίες

για το εκπαιδευτικό προγράμμα  Πιστοποιημένος Τεχνίτης Τυροκομίας ;
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
28310 35588

Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.