Τεχνικός Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής

Ζαχαροπλαστική σημαίνει να συνδυάζεις άριστα την καλλιτεχνία με την άριστη γεύση, τη μαζική παραγωγή και την σταθερή και καλή ποιότητα. Είναι μια δύσκολη και συνάμα συναρπαστική Τέχνη που προσφέρει απλόχερα την απόλαυση και την μαεστρία των κορυφαίων Pastry Chef!

Στόχος του προγράμματος Σπουδών  «Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής», των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης της Grant, είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων επαγγελματιών, οι οποίοι μπορούν να απασχοληθούν ως ζαχαροπλάστες – αρτοποιοί σε κάθε είδους επιχείρηση παραγωγής γλυκών και αρτοσκευασμάτων ή να ανοίξουν δικό τους Ζαχαροπλαστείο – Αρτοποιείο. Ο Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλάστης έχει τη δυνατότητα να εργασθεί και στον τομέα του Τουρισμού.

Οι Σπουδαστές διδάσκονται από έμπειρους και καταξιωμένους Pastry Chef, την Τέχνη της Ζαχαροπλαστικής σε ειδικά διαμορφωμένες εγκατάστασεις που προσφέρουν το πλεονέκτημα της ατομικής εργασίας. Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση προσφέρει στους Σπουδαστές τη δυνατότητα να γίνουν άμεσα επαγγελματίες του χώρου.
 
Δεν απαιτείται επαγγελματική εμπειρία.

 

 


Που απευθύνεται

  • Δεν απαιτείται απολυτήριο Λυκείου
  • Σε όποιον επιθυμεί να εργαστεί στο χώρο της Γαστρονομίας ως επαγγελματίες
  • Σε επαγγελματίες του χώρου που επιθυμούν να εξειδικευτούν και να  πιστοποιήσουν τις γνώσεις στο επάγγελμα τους.

 

 


Επαγγελματική Αποκατάσταση

Με την περάτωση του προγράμματος, οι Απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε:

  • Ξενοδοχειακές  μονάδες όλων των κατηγοριών
  • Εργαστήρια ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας
  • Ζαχαροπλαστεία – Αρτοποιία
  • Εταιρίες πρώτων υλών
  • Εστιατόρια
  • Βιομηχανίες τυποποιημένων προϊόντων ζαχαροπλαστικής
  • Εταιρίες Catering
  • Καφέ/Μπαρ

 

Οι Σπουδαστές μπορούν να συμμετέχουν στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει η Grant και να επιλέξουν εκείνοι την επιχείρηση στην οποία θα κάνουν την πρακτική τους άσκηση. Η πρακτική άσκηση των Σπουδαστών αμείβεται στο 100%. Το 98% των αποφοίτων της Grant, συνεχίζουν να εργάζονται στις επιχειρήσεις απ” όπου ξεκίνησαν την πρακτική τους.


Παροχές προγράμματος

  • Θεματικά Σεμινάρια ( Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης)
  • Εξειδικευμένα Βιβλία και Εκπαιδευτικό Υλικό
  • Αναλώσιμα και Υλικά
  • Συμβουλευτική Υποστήριξη από το Γραφείο Καριέρας
  • Δημιουργία Βιογραφικού Σημειώματος
  • Εργαστήριο Πληροφορικής
  • Δανειστική Βιβλιοθήκη

Περιεχόμενα Προγράμματος

  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  • Τέχνη Αρτοποιίας
  • Διακοσμητική Ζαχαροπλαστική
  • Στοιχεία Μαγειρικής
  • Κοστολόγηση
  • Χημεία τροφίμων
  • Αγγλική & Γαλλική Ορολογία
  • Αρχές Νομοθεσίας – Αρτοποιίας
  • Catering – HACCP
  • Διαιτητική – Διατροφή

Πιστοποίηση

Η εκπαίδευση οδηγεί στην Πιστοποίηση Certified Pastry Chef (CPC) Πιστοποιημένος Ζαχαροπλάστης.

Τεχνοβλαστός Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης

σε συνεργασία με

Εκδήλωση ενδιαφέροντος & πληροφορίες

για το εκπαιδευτικό προγράμμα  Τεχνικός Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής ;
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
28310 35588

Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.