JGA-1034

Barista and Coffee Expert

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να αποκομίσουν τόσο θεωρητικές γνώσεις όσο και πρακτική τεχνογνωσία για την παρασκευή των σωστών ροφημάτων καφέ και των αναγκών στην σύγχρονη καφετέρια.

Η εκπαίδευση αποτελείται από 40 ώρες εκπαίδευσης και οδηγεί στην Πιστοποίηση από την Acta Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εισηγητές είναι επαγγελματίες του χώρου που μπορεί να γίνουν οι αυριανοί σου συνεργάτες. Η εκπαίδευση αποτελείται από το θεωρητικό μέρος και το μέρος της πρακτικής που πραγματοποιείται σε χώρους προσομοίωσης επαγγελματικών εγκαταστάσεων!
 
Δεν απαιτείται επαγγελματική εμπειρία.


Που απευθύνεται

  • Δεν απαιτείται απολυτήριο Λυκείου
  • Σε άτομα που θέλουν να εργαστούν  στο χώρο του καφέ ως επαγγελματίες
  • Σε επαγγελματίες του χώρου που επιθυμούν να εξειδικευτούν και να  πιστοποιήσουν τις γνώσεις στο επάγγελμα τους.

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Με την περάτωση του προγράμματος, οι Απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν σε:

  • Ξενοδοχειακές μονάδες όλων των κατηγοριών
  • Εστιατόρια
  • Καφετέριες
  • Casino

 

Οι Σπουδαστές μπορούν να συμμετέχουν στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει η Grant και να επιλέξουν εκείνοι τους μελλοντικούς τους συνεργάτες. Το 98% των αποφοίτων της Grant, απορροφούνται άμεσα από την αγορά εργασίας.


Παροχές προγράμματος

  • Θεματικά Σεμινάρια ( Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης)
  • Εξειδικευμένα Βιβλία και Εκπαιδευτικό Υλικό
  • Αναλώσιμα και Υλικά
  • Συμβουλευτική Υποστήριξη από το Γραφείο Καριέρας
  • Δημιουργία Βιογραφικού Σημειώματος
  • Εργαστήριο Πληροφορικής
  • Δανειστική Βιβλιοθήκη

Περιεχόμενα Προγράμματος

  • H τέχνη  του καφέ
  • Το καφεόδεντρο (γενικά)
  • Ανατομία του καρπού
  • Ποικιλίες καφέ
  • Τρόποι επεξεργασίας
  • Μέθοδοι καβουρντίσματος
  • Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
  • Καθαρισμός μηχανής Espresso
  • Συμβουλές ανοίγματος επιχείρησης

 

Πρακτική παρασκευή:

  • Ελληνικός καφές και παραλλαγές
  • Καφέ φίλτρου με  V60/Chemex/Syphon/Clever/Aeropress/Cold brew
  • Εσπρέσσο και όλες οι παραλλαγές του
  • Καπουτσίνο και όλες τις παραλλαγες του
  • Λάτε άρτ
  • Τα γνωστότερα ροφήματα της καφεστίασης (τσαι- σοκολατα κτλ.)
  • Προετοιμασία εργασιακού χώρου
  • Στρατηγικός σχεδιασμός γρήγορης ανταπόκρισης παραγγελιών και εξυπηρέτησης πελατών.
  • Καθαριότητα χώρου και μηχανημάτων σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Πιστοποίηση

Η Εκπαίδευση οδηγεί στην Πιστοποίηση Certified Professional Barista (CPB)

Πιστοποιημένος Ειδικός Barista

Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

σε συνεργασία με

Εκδήλωση ενδιαφέροντος & πληροφορίες

για το εκπαιδευτικό προγράμμα  Barista and Coffee Expert ;
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
28310 35588

Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.