Τουριστικός-Συνοδός-με-ειδίκευση-στον-Θρησκευτικό-Τουρισμό_άρθρο-grant-touristguide

Το ΙΙΕΚ Grant, ανακοινώνει την έναρξη ΝΕΑΣ ειδικότητας
«Συνοδός  Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων».

Η Ειδικότητα ιδρύθηκε με την με αριθμ. 104008/Κ1/30.06.2015 υπουργική απόφαση, και υλοποιείται ήδη με μεγάλη επιτυχία και απορρόφηση Αποφοίτων από ΙΙΕΚ σε όλη την Ελλάδα.

Οι σπουδές διαρκούν τέσσερα (4) εξάμηνα και αποσκοπούν στην κατάρτιση στελεχών ικανών στην παροχή υπηρεσιών οργάνωσης, υλοποίησης και υποστήριξης ταξιδιών – εκδρομών και διαφόρων δρώμενων με Προσκυνηματικό, θρησκευτικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον.

Διδάσκονται εξειδικευμένα μαθήματα για τα θρησκευτικά μνημεία σε Ελλάδα και Εξωτερικό, Επιχειρηματικότητα και Θρησκευτικός Τουρισμός, Ενναλακτικές Μορφές Τουρισμού και άλλα σημαντικά μαθήματα. Ως  ξένες γλώσσες διδάσκονται Αγγλικά -Ρωσικά σε άριστο επίπεδο και μια 3η γλώσσα επιλογής.
Πιο συγκεκριμένα, μετά το πέρας των σπουδών του και την απόκτηση του αντίστοιχου Κρατικού Διπλώματος, ο Συνοδός Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων θα μπορεί να συνοδεύει ομάδες ή μεμονωμένα άτομα σε χώρους θρησκευτικού- Προσκυνηματικού ενδιαφέροντος.
Θα μπορεί να υποστηρίζει τη σχεδίαση ημερήσιου ή και πολυήμερου προγράμματος στις επισκεπτόμενες περιοχές αλλά και να προσαρμόζει τα δεδομένα τόσο των προσκυνητών όσο και των προς επίσκεψή χώρων.
Θα μπορεί να συντονίζει την θρησκευτική- Προσκυνηματική περιήγηση με τυχόν άλλες τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις (Ιερές Πανηγύρεις, προσκύνημα Ιερών εικόνων, κτλ) άλλα και να συνδυάζει με άλλες εναλλακτικές μορφές περιήγησης.

Στις αρμοδιότητες του θα είναι να πληροφορεί για τα ωράρια και τις προϋποθέσεις, εφόσον υπάρχουν, επίσκεψης των θρησκευτικών- Προσκυνηματικών περιοχών και να προγραμματίζει όπως και να συντονίζει Προσκυνηματικές δραστηριότητες.
Οι Σπουδαστές θα είναι ικανοί να αναλάβουν την ξενάγηση θρησκευτικών μνημείων σε όλη την Κρήτη στην Ελλάδα σε βαλκανικές χώρες, στα Ιεροσόλυμα και τη Ρωσία.
Οι Εκπαιδευτικοί που Στελεχώνουν το ΙΙΕΚ είναι Επιστήμονες από τον κλάδο του Τουρισμού, Θεολόγοι, Ιστορικοί, Αρχαιολόγοι και Ειδικοί από τον χώρο του Ενναλακτικού Τουρισμού.
Η λειτουργία της Ειδικότητας θα δημιουργήσει προοπτικές και ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, στο χώρο του θρησκευτικού τουρισμού και των Προσκυνηματικών περιηγήσεων, μέσα κυρίως από την ανάπτυξη συνεργασιών με ιδιωτικούς και δημοσίους φορείς του τουρισμού.

Ήδη επιχειρήσεις και πρακτορεία έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τους αποφοίτους της ειδικότητας. Αυτό ανοίγει μια νέα προοπτική ώστε  να αναδειχθεί ο θρησκευτικός και μοναστηριακός πλούτος και να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

 

Πληροφορίες στο ΙΙΕΚ GRANT Παχλά 118 Περιβόλια, τηλ 2831035588
και στο    www.grant.edu.gr

Ενδιαφέρεστε

για τα εκπαιδευτικά προγράμματά μας;

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο
28310 35588.

ή
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.