ας μιλήσουμε

τ. 28310 35588

Cook Chef - Τεχνικός Μαγειρικής

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης

Στόχος του προγράμματος Σπουδών «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης της Grant είναι να εκπαιδεύσει τους επόμενους Chef που θα προσφέρουν το πιο νόστιμο γεύμα ώστε να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες των πιο απαιτητικών πελατών.

Το πρόγραμμα συνδυάζει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση σε σημαντικές πτυχές του επαγγέλματος όπως την παρασκευή εδεσμάτων, τον συντονισμός του προσωπικού κουζίνας, την οργάνωση προμηθειών, την δημιουργία μενού, τον ποιοτικό έλεγχο αλλά και την ασφάλεια και υγιεινή τροφίμων καθώς και την σωστή διαχείριση πρώτων υλών.

Οι Σπουδαστές διδάσκονται από έμπειρους Σεφ την Τέχνη της Γαστρονομίας αποκομίζοντας σημαντικό οφέλη που θα τους αναδείξουν στους επόμενους Σεφ. Το κλειδί της επιτυχίας του προγράμματος, έγκειται στο γεγονός ότι οι Σπουδαστές έχουν τον δικό τους ατομικό χώρο εργασίας κατά την διάρκεια των μαθημάτων και δεν είναι απλοί παρατηρητές.

Η Μαγειρική είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο δημιουργικές σχολές με απεριόριστες δυνατότητες. Το επάγγελμα του Μάγειρα μπορεί να προσφέρει στον Σπουδαστή μια επιτυχημένη καριέρα με Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, καλές αμοιβές και κοινωνική αναγνωρισιμότητα.

Οι Σπουδαστές μπορούν να συμμετέχουν στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει η Grant και να επιλέξουν εκείνοι τους μελλοντικούς τους συνεργάτες.
Το 98% των αποφοίτων της Grant, απορροφούνται άμεσα από την αγορά εργασίας.

Γενικές Πληροφορίες

Δεν απαιτείται απολυτήριο Λυκείου.
Δεν απαιτείται επαγγελματική εμπειρία.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 2.5 έτη.

Που απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Σε όποιον επιθυμεί να εργαστεί στο χώρο της Γαστρονομίας ως επαγγελματίας
  • Σε επαγγελματίες του χώρου που επιθυμούν να εξειδικευτούν και να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους.

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Με την περάτωση του προγράμματος οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε:

  • Ξενοδοχειακές μονάδες όλων των κατηγοριών
  • Επισιτιστικές επιχειρήσεις
  • Εταιρίες Catering
  • Βιομηχανίες τροφίμων
  • Ιδρύματα

Περιεχόμενα Προγράμματος

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις βασικές ενότητες τις οποίες καλύπτει το ταχύρυθμο πρόγραμμα ΚΔΒΜ "Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης"

  • Μαγειρική Τέχνη
  • Τεμαχισμός και Φιλετάρισμα
  • Ελληνική Κουζίνα
  • Κρητική Κουζίνα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Χημεία Τροφίμων
  • Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (HACCP)
  • Διαιτητική
  • Ζαχαροπλαστική
  • F & B Management
  • Διοίκηση Προσωπικού
  • Οργάνωση και Λειτουργία του εστιατορίου
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Στοιχεία Εστιατορικής Τέχνης
  • Κοστολόγηση
  • Σύνθεση Menu
  • Σύνθεση Εδεσματολογίου
  • Αρχές Οινολογίας
  • Τεχνικές εγκαταστάσεις – εξοπλισμός
  • Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
  • Τροφογνωσία – εδεσματολόγιο
  • Food Styling
  • Αγγλικά
  • Γαλλικά
  • Πληροφορική
  • Ethnic cuisine*
  • Sous vide *
  • Πτυχιακή εργασία

Παροχές προγράμματος

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις παροχές οι οποίες περιλαμβάνονται στο ταχύρυθμο πρόγραμμα ΚΔΒΜ "Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης":

  • Θεματικά Σεμινάρια (Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης)
  • Εξειδικευμένα Βιβλία και Εκπαιδευτικό Υλικό
  • Αναλώσιμα και Υλικά
  • Συμβουλευτική Υποστήριξη από το Γραφείο Καριέρας
  • Δημιουργία Βιογραφικού Σημειώματος
  • Εργαστήριο Πληροφορικής
  • Δανειστική Βιβλιοθήκη

Πιστοποίηση ACTA

Η εκπαίδευση οδηγεί στην Η εκπαίδευση οδηγεί στην Πιστοποίηση Certified Cook Chef (CCC) - Πιστοποιημένος Μάγειρας.

Τεχνοβλαστός Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης