ας μιλήσουμε

τ. 28310 35588

High Class Pastry

Εξειδικευμένη Ζαχαροπλαστική

Ο σύγχρονος ζαχαροπλάστης είναι ένας επαγγελματίας με χαρακτηριστικά όπως συνέπεια, φαντασία, ακρίβεια και δημιουργικότητα.
Ανασυνθέτοντας κλασσικές συνταγές και με μικρές παραλλαγές, με απλά υλικά μπορεί να την μεταμορφώσει σε κάτι εντελώς καινούργιο, καινοτομία.


Συνολικά, το ΙIEK Grant με τρίτο έτος εξειδίκευσης του τομέα της Ζαχαροπλαστικής εξασφαλίζει στους σπουδαστές την εξειδίκευση και εμπειρία που χρειάζονται για να ετοιμάζουν ελκυστικά προϊόντα ζαχαροπλαστικής, με ξεχωριστή γεύση αλλά και με τη σωστή θρεπτική αξία.
Τώρα με την δυνατότητα επιπλέον φοίτησης δημιουργούμε με σύγχρονες τεχνικές καινοτόμες παρασκευές.
(Χάρτη Γεύσεων, Food Pairing, Σύγχρονες Γαστρονομικές Εφαρμογές, Συνταγολόγιο Διεθνούς Γαστρονομίας, Food Styling).

 

Τα μαθήματα ενισχύονται με εξειδικευμένη σύγχρονη βιβλιογραφία.
Τη διδασκαλία επιμελούνται καταξιωμένοι chefs με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία, στα σύγχρονα εργαστήρια υψηλών προδιαγραφών του ΙIEK GRANT. Υπεύθυνος τμήματος είναι ο Chef Βασίλης Χατζησταμάτης.

Που απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη τελειώσει το βασικό επίπεδο εκπαίδευσης είτε έχουν πολλά χρόνια εμπειρία στον χώρο της Ζαχαροπλαστικής και  ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα.

Περιεχόμενα Προγράμματος

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ενδεικτικά τις διδασκόμενες ενότητες

  • Κρέμες ζαχαροπλαστικής
  • Μπισκουί, Παντεσπάνια, Ντακουάζ, Στρεζέλ
  • Μους
  • Μαρμελάδες, compote
  • Πραλίνες ξηρών καρπών, σάλτσες, coulis
  • Κρεμέ, Namelaka
  • Μακαρόν
  • Γαρνιρίσματα
  • Croustillant και Pat a choux
  • Τάρτες
  • Gluten Free
  • Lactose Free
  • Sugar Free
  • Παγωτό, Σορμπέ, ο ρόλος των πρώτων υλών στο παγωτό
  • Σοκολατάκια
  • Σύγχρονες Τεχνικές και Εξειδικευμένες Συνταγές

 

Τα μαθήματα αρχίζουν 5/11/2019 έως 30/3/2020