ας μιλήσουμε

τ. 28310 35588

Pastry Chef

Τεχνικός Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής

Περιγραφή

Ζαχαροπλαστική σημαίνει να συνδυάζεις άριστα την καλλιτεχνία με την άριστη γεύση, τη μαζική παραγωγή και την σταθερή και καλή ποιότητα. Είναι μια δύσκολη και συνάμα συναρπαστική Τέχνη που προσφέρει απλόχερα την απόλαυση και την μαεστρία των κορυφαίων Pastry Chef!

Στόχος του προγράμματος Σπουδών «Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής», των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης της Grant, είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων επαγγελματιών, οι οποίοι μπορούν να απασχοληθούν ως ζαχαροπλάστες – αρτοποιοί σε κάθε είδους επιχείρηση παραγωγής γλυκών και αρτοσκευασμάτων ή να ανοίξουν δικό τους Ζαχαροπλαστείο – Αρτοποιείο. Ο Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλάστης έχει τη δυνατότητα να εργασθεί και στον τομέα του Τουρισμού.

Οι Σπουδαστές διδάσκονται από έμπειρους και καταξιωμένους Pastry Chef, την Τέχνη της Ζαχαροπλαστικής σε ειδικά διαμορφωμένες εγκατάστασεις που προσφέρουν το πλεονέκτημα της ατομικής εργασίας. Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση προσφέρει στους Σπουδαστές τη δυνατότητα να γίνουν άμεσα επαγγελματίες του χώρου.

Οι Σπουδαστές μπορούν να συμμετέχουν στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει η Grant και να επιλέξουν εκείνοι τους μελλοντικούς τους συνεργάτες.
Το 98% των αποφοίτων της Grant, απορροφούνται άμεσα από την αγορά εργασίας.

Γενικές Πληροφορίες

Δεν απαιτείται απολυτήριο Λυκείου.
Δεν απαιτείται επαγγελματική εμπειρία.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 2.5 έτη.

Που απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Σε όποιον επιθυμεί να εργαστεί στο χώρο της Γαστρονομίας ως επαγγελματίας
  • Σε επαγγελματίες του χώρου που επιθυμούν να εξειδικευτούν και να πιστοποιήσουν τις γνώσεις στο επάγγελμα τους.

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Με την περάτωση του προγράμματος οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε:

  • Ξενοδοχειακές μονάδες όλων των κατηγοριών
  • Εργαστήρια ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας
  • Ζαχαροπλαστεία – Αρτοποιία
  • Εταιρίες πρώτων υλών
  • Εστιατόρια
  • Βιομηχανίες τυποποιημένων προϊόντων ζαχαροπλαστικής
  • Εταιρίες Catering
  • Καφέ/Μπαρ

Περιεχόμενα

Περιεχόμενα Προγράμματος

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις βασικές ενότητες τις οποίες καλύπτει το ταχύρυθμο πρόγραμμα ΚΔΒΜ "Τεχνικός Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής"

  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  • Τέχνη Αρτοποιίας
  • Διακοσμητική Ζαχαροπλαστική
  • Στοιχεία Μαγειρικής
  • Κοστολόγηση
  • Χημεία τροφίμων
  • Αγγλική & Γαλλική Ορολογία
  • Αρχές Νομοθεσίας – Αρτοποιίας
  • Catering – HACCP
  • Διαιτητική – Διατροφή

Παροχές

Παροχές προγράμματος

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις παροχές οι οποίες περιλαμβάνονται στο ταχύρυθμο πρόγραμμα ΚΔΒΜ "Τεχνικός Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής":

  • Θεματικά Σεμινάρια (Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης)
  • Εξειδικευμένα Βιβλία και Εκπαιδευτικό Υλικό
  • Αναλώσιμα και Υλικά
  • Συμβουλευτική Υποστήριξη από το Γραφείο Καριέρας
  • Δημιουργία Βιογραφικού Σημειώματος
  • Εργαστήριο Πληροφορικής
  • Δανειστική Βιβλιοθήκη

Πιστοποίηση

Πιστοποίηση ACTA

Η εκπαίδευση οδηγεί στην Πιστοποίηση Certified Pastry Chef (CPC) - Πιστοποιημένος Ζαχαροπλάστης.

Τεχνοβλαστός Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης