ας μιλήσουμε

τ. 28310 35588

Professional Barista

Barista and Coffee Expert

Το επάγγελμα του Barista είναι πλέον ένα από τα δημοφιλέστερα, με μεγάλη ζήτηση στην αγορά της εστίασης. Το Barista  είναι ένα ταχύρυθμο σεμινάριο 20 ωρών, που σκοπό έχει να μεταδώσει στους υποψήφιους επαγγελματίες στο χώρο του καφέ βασικές γνώσεις που αφορούν στην άριστη παρασκευή ζεστού και κρύου καφέ και άλλων ροφημάτων.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει 5 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 15 ώρες πρακτικής εκπαίδευσης. Στο τελευταίο μέρος του μαθήματος οι συμμετέχοντες  θα διδαχθούν στο πώς μπορούν να αντεπεξέλθουν όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά σε συνθήκες που μπορεί να προκύψουν στο μελλοντικό εργασιακό τους περιβάλλον.

Οι εκπαιδευόμενοι χρησιμοποιούν εργαλεία και εξοπλισμό που υπάρχουν σε μία σύγχρονη καφετέρια. Η πρακτική εκπαίδευση και εξάσκηση γίνεται σε  διαφορετικά είδη μηχανών παρασκευής espresso και είδη μύλων άλεσης καφέ, καθώς και στους τρόπους παρασκευής καφέ φίλτρου.

Για την παρασκευή ροφημάτων espresso και φίλτρου χρησιμοποιούμε πολλές ποικιλίες καφέ, από διαφορετικές χώρες και με διαφορετικούς τρόπους επεξεργασίας, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να εξοικειωθούν με μεγάλη ποικιλία πρώτης ύλης.

Στην εκπαίδευση barista περιλαμβάνονται όλα τα είδη ροφημάτων καφέ και σοκολάτας, σε μορφή ζεστού και κρύου.

Συμπεριλαμβάνονται εκπαιδευτικές σημειώσεις.

Οι σπουδαστές θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης Εκπαιδευτικού Προγράμματος μετά την παρακολούθηση του προγράμματος. 

Οι Σπουδαστές μπορούν να συμμετέχουν στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει η Grant και να επιλέξουν εκείνοι τους μελλοντικούς τους συνεργάτες.
Το 98% των αποφοίτων της Grant, απορροφούνται άμεσα από την αγορά εργασίας.

Γενικές Πληροφορίες

Δεν απαιτείται απολυτήριο Λυκείου.
Δεν απαιτείται επαγγελματική εμπειρία.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 1 μήνας.

Που απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Σε άτομα που θέλουν να εργαστούν στο χώρο του καφέ ως επαγγελματίες.
  • Σε επαγγελματίες του χώρου που επιθυμούν να εξειδικευτούν και να πιστοποιήσουν τις γνώσεις στο επάγγελμα τους.

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Με την περάτωση του προγράμματος οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε:

  • Ξενοδοχειακές μονάδες όλων των κατηγοριών
  • Εστιατόρια
  • Καφετέριες

Περιεχόμενα Προγράμματος

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις βασικές ενότητες τις οποίες καλύπτει το ταχύρυθμο πρόγραμμα ΚΔΒΜ "Barista and Coffee Expert"

  • H τέχνη του καφέ
  • Το καφεόδεντρο (γενικά)
  • Ανατομία του καρπού
  • Ποικιλίες καφέ
  • Τρόποι επεξεργασίας
  • Μέθοδοι καβουρντίσματος
  • Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
  • Καθαρισμός μηχανής Espresso
  • Συμβουλές ανοίγματος επιχείρησης

Πρακτική παρασκευή:

  • Ελληνικός καφές και παραλλαγές
  • Καφέ φίλτρου με V60/Chemex/Syphon/Clever/Aeropress/Cold brew
  • Εσπρέσσο και όλες οι παραλλαγές του
  • Καπουτσίνο και όλες τις παραλλαγες του
  • Λάτε άρτ
  • Τα γνωστότερα ροφήματα της καφεστίασης (τσαι- σοκολατα κτλ.)
  • Προετοιμασία εργασιακού χώρου
  • Στρατηγικός σχεδιασμός γρήγορης ανταπόκρισης παραγγελιών και εξυπηρέτησης πελατών.
  • Καθαριότητα χώρου και μηχανημάτων σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Παροχές προγράμματος

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις παροχές οι οποίες περιλαμβάνονται στο ταχύρυθμο πρόγραμμα ΚΔΒΜ "Barista and Coffee Expert":

  • Θεματικά Σεμινάρια (Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης)
  • Εξειδικευμένα Βιβλία και Εκπαιδευτικό Υλικό
  • Αναλώσιμα και Υλικά
  • Συμβουλευτική Υποστήριξη από το Γραφείο Καριέρας
  • Δημιουργία Βιογραφικού Σημειώματος
  • Εργαστήριο Πληροφορικής
  • Δανειστική Βιβλιοθήκη