Premium Gastronomy Masterclass Banner
Φόρτωση χάρτη...

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 03/03/2019
10:00 - 14:00

Τοποθεσίας
GRANT Κεντρικό Κτίριο

Κατηγορίες


Χρώματα, αρώματα, γεύσεις, έμπνευση…
Καθημερινές συνήθειες που μας ωθούν στην προσμονή, της επόμενης στιγμής δημιουργίας.
Σε έναν ένα χώρο γεμάτο ερεθίσματα, ιδέες, διαφορετικούς χαρακτήρες με όμοιες στολές, που πασχίζουν να αποδώσουν το μέγιστο σε κάθε τους πιάτο – κάθε τους μαγειρικό πίνακα.

Χαμόγελα, στεναχώρια, χαρά, αγωνία…
Κάθε νέα παραγγελία, μία νέα πρόκληση, ένα νέο ταξίδι, ένα στοίχημα το οποίο επιβάλλεται να
κερδηθεί. Όλα κρίνονται στην πρώτη στιγμή που θα γευτεί ο παραλήπτης το έδεσμα.
Αργότερα το στοίχημα μεταφέρεται στο επόμενο πιάτο, στο επόμενο ξανά… έως ότου σβήσουν τα
φώτα της κουζίνας και ακουστεί από τον Chef το καληνύχτισμα στην ομάδα του.
Εκεί ξεκινά η έμπνευση καθώς η μέρα τελειώνει, γεννιούνται οι ιδέες νέων πιάτων, και με αυτό τον
τρόπο ξεκινούν οι συζητήσεις ενός μενού, μιας νέας τεχνικής.
Δεν σταματάει ποτέ…αυτή είναι η τέχνη της γαστρονομίας.

Θεματολογία σεμιναρίου:

  • Η οπτική της Γαστρονομίας.
  • Ο ρόλος του Chef στον χώρο τη κουζίνας.
  • Η δημιουργία ενός πιάτου.
  • Μenu με νέες τεχνικές.
  • Χρήση ξηρού πάγου.
  • Μαγείρεμα σε κενό αέρος .
  • Τεχνικές μοριακής γαστρονομίας.

 

Συνταγές σεμιναρίου:

  • Cappucino Αστακού με αφρό από θαλασσινό νερό
  • Σκουμπρί Ταρ-Ταρ με Grapefruit και νεροκάρδαμο
  • Χτένια με αγκινάρες Ιερουσαλήμ και κρίταμο
  • Κανελόνια με καραβίδα και kingcrab
  • Φιλέτο αρνιού με ριζότο από τρομπέτες και κίτρινο παντζάρι
  • Πικρή μους σοκολάτας με πράσινο κάρδαμο και καραμελωμένο cruedecacao

 

Εισηγητής Chef Σταύρος Ψωμόπουλος 

Ως ανήσυχο πνεύμα και μαχητής της υψηλής γαστρονομίας, μετά τις σπουδές του, τα πολλά σεμινάρια, που έκανε και την πολυετή επαγγελματική του εμπειρία, εδώ και χρόνια, ως εισηγητής πια , μεταδίδει τις γνώσεις του για τις τεχνικές μαγειρικής, την οργάνωση και κοστολόγηση μενού a la carte, το foodstyling κ.α. Εργάστηκε σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, όπως το, ​ Petasos resortand spa S.L.H​ , ​ Aqua Blu S.L.H​ , ​ Elounda S.A​ ​ Starwood, Aldemar, Royal Olympic, Boutique hotels και φέτος ως Head Chef στο Νana Princessστη Χερσόνησο Κρήτης.

ψωμόπουλος

 

Αξία συμμετοχής για μέλη GRANT: 50€

Αξία συμμετοχής για μη μέλη GRANT: 70€

Κλείστε τη θέση σας στο 28310 35588

Ενδιαφέρεστε

για τα εκπαιδευτικά προγράμματά μας;

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο
28310 35588.

ή
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.