ας μιλήσουμε

τ. 28310 35588

Ζαχαροπλάστης (Pastry Chef)

Pastry Chef

Περιγραφή

Το επάγγελμα του Τεχνικού Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής είναι ακόρεστο και διαχρονικό. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μαγειρικής τέχνης και την ίδια στιγμή ξεχωριστό. Είναι φορέας κουλτούρας. Είναι ένα επάγγελμα με μεγάλη απορροφησιμότητα στην αγορά εργασίας, που θα σου δώσει πίσω όσα του δώσεις.

Ο Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής Τέχνης είναι σε θέση να εκτελεί συνταγές με μεγάλη ακρίβεια και να παρασκευάζει κάθε είδους γλυκά, επιδόρπια & αρτοσκευάσματα. Στο Ι.ΙΕΚ GRANT, παρέχουμε τον τέλειο συνδυασμό εργαστηριακής εκπαίδευσης & θεωρητικής κατάρτισης, παράγοντας επαγγελματίες Pastry Chef υψηλού επιπέδου.

Η αρτοποιία και η ζαχαροπλαστική είναι δύο τέχνες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Άρτια τεχνική κατάρτιση. Εξειδικευμένη γνώση. Προσήλωση στη λεπτομέρεια. Μεράκι. Μεθοδικότητα. Στη GRANT θα σου δώσουμε όλη τη γνώση και τις δεξιότητες που χρειάζεσαι για να επιτύχεις, αλλά και τη δυνατότητα να δοκιμάσεις τις γνώσεις και τις ικανότητες σου σε πραγματικές συνθήκες.

Οι σπουδαστές μπορούν να συμμετέχουν στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει το Ι.ΙΕΚ Grant και να επιλέξουν εκείνοι την επιχείρηση στην οποία θα κάνουν την πρακτική τους άσκηση. Η πρακτική άσκηση των σπουδαστών αμείβεται 100% και το 98% των αποφοίτων του Ι.ΙΕΚ Grant συνεχίζουν να εργάζονται στις επιχειρήσεις απ' όπου ξεκίνησαν την πρακτική τους.

Γενικές Πληροφορίες

Εκπαίδευση:

  • Παρασκευή γλυκών και επιδορπίων
  • Έλεγχος ποιότητας πρώτων υλών
  • Λειτουργία μηχανολογικού εξοπλισμού
  • Επίβλεψη υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων
  • Δημιουργία πρωτότυπων συνταγών για γλυκά και αρτοσκευάσματα

Διάρκεια Σπουδών

Διάρκεια σπουδών:

  • 4 Ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις του ΙΙΕΚ Grant
  • 1 Ακαδημαϊκό εξάμηνο αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε επιχείρηση της επιλογής του σπουδαστή
    Σύνολο 2,5 έτη
  • Παρέχεται υποτροφία απαλλαγής διδάκτρων για το δεύτερο έτος των σπουδών στον Σπουδαστή με τον μεγαλύτερο βαθμό.
  • Παρέχεται υποτροφία για μετεκπαίδευση στον Σπουδαστή που εκπόνησε την καλύτερη πτυχιακή εργασία.

Δεν απαιτείται επαγγελματική εμπειρία.

Που απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες (απόφοιτους Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΤΕΙ, ΑΕΙ) που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στο χώρο της Γαστρονομίας, αλλά και σε επαγγελματίες του χώρου που θέλουν να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους.

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Ο απόφοιτος του προγράμματος "Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής (Pastry Chef)" μπορεί να εργαστεί σε:

  • Επιχειρήσεις επισιτιστικού τομέα- catering
  • Επιχειρήσεις Ζαχαροπλαστικής & Αρτοποιίας
  • Ζαχαροπλαστεία μεγάλων εστιατορίων
  • Ζαχαροπλαστεία μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων
  • Βιομηχανίες παρασκευής και επεξεργασίας Τροφίμων
  • Βιομηχανίες Τυποποιημένων προϊόντων Ζαχαροπλαστικής- Αρτοποιίας
  • Σε επισιτιστικά τμήματα δημοσίων οργανισμών
  • Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας

Περιεχόμενα

Περιεχόμενα Προγράμματος

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις βασικές ενότητες τις οποίες καλύπτει το πρόγραμμα Ι.ΙΕΚ "Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής (Pastry Chef)":

  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  • Τέχνη της Αρτοποιίας
  • Διακοσμητική Ζαχαροπλαστική
  • Διεθνή Αρτοπαρασκευάσματα
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Χημεία Τροφίμων
  • Στοιχεία συστημάτων Διαχείρισης της ποιότητας (HACCP)
  • Διαιτητική
  • Διοίκηση Προσωπικού
  • Οργάνωση και Λειτουργία του Ζαχαροπλαστείου
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρώτες Ύλες και Προϊόντα
  • Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων- Επαγγέλματος
  • Κοστολόγηση
  • Αρχές Οικονομικής
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
  • Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
  • Αγγλικά
  • Γαλλικά
  • Πληροφορική
  • Αμειβόμενη Πρακτική άσκηση
  • Πτυχιακή Εργασία

Παροχές

Παροχές προγράμματος

Κρατικό Πτυχίο:

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών στο Ι.ΙΕΚ GRANT, ο σπουδαστής οδηγείται στην απόκτηση κρατικού διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτησή του δίνεται η δυνατότητα στους απόφοιτους να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).

  • Το δίπλωμα του Ι.ΙΕΚ GRANT απονέμεται μετά την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διεξάγει ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
  • Το κρατικό δίπλωμα είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως δίπλωμα επαγγελματικής ειδικότητας, εκπαίδευσης και κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν.4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12).
  • Οι βεβαιώσεις επαγγελματικής κατάρτισης που απονέμει το Ι.ΙΕΚ GRANT είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.

Αναβολή Στράτευσης:

Οι στρατεύσιμοι σπουδαστές δικαιούνται αναβολή στράτευσης, για όλο το χρονικό διάστημα της κατάρτισής τους. Το Ι.ΙΕΚ GRANT χορηγεί, κατόπιν αιτήσεώς τους, όλα τα αντίστοιχα δικαιολογητικά και βεβαιώσεις.

Επίσης, σύμφωνα με τη νομοθεσία οι σπουδαστές των Ι.ΙΕΚ διατηρούν, κατόπιν υποβολής βεβαίωσης στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα, το δικαίωμα παραμονής τους στον ασφαλιστικό φορέα των γονέων για περίθαλψη, επιδόματα και άλλες παροχές. Το Ι.ΙΕΚ GRANT χορηγεί, κατόπιν αιτήσεως, τις αντίστοιχες βεβαιώσεις τόσο για τους ασφαλιστικούς φορείς, όσο και για τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. των γονέων, τράπεζες και άλλους φορείς.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις παροχές οι οποίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα:

  • Ατομική πρακτική άσκηση
  • Θεματικά Σεμινάρια (Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης)
  • Εξειδικευμένα Βιβλία και Εκπαιδευτικό Υλικό
  • Αναλώσιμα και Υλικά
  • Συμβουλευτική Υποστήριξη από το Γραφείο Καριέρας
  • Δημιουργία Βιογραφικού Σημειώματος
  • Εργαστήριο Πληροφορικής
  • Δανειστική Βιβλιοθήκη

Πιστοποίηση

Πιστοποίηση ACTA

Το πρόγραμμα Ι.ΙΕΚ "Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής (Pastry Chef)" οδηγεί σε:

  • Αναγνωρισμένο κρατικό δίπλωμα
  • Πιστοποίηση Certified Pastry Chef (CPC) - Πιστοποιημένος Ζαχαροπλάστης

Τεχνοβλαστός Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης